Instal·lació de les eines de programació

Aquesta secció mostra com instal·lar les eines necessàries per poder programar al vostre ordinador i seguir els cursos d’aquesta web. Les instruccions que es donen depenen lleugerament del vostre sistema operatiu i prenen una mica de temps a portar-se a terme, però només les haureu de seguir un cop.

Necessitat de les eines

Fins ara, tots els programes que heu escrit i executat en aquestes lliçons han estat dins de les pròpies pàgines de web. Aquesta opció està bé per començar i fer tutorials, però per programar der forma més professional, cal que ho fem directament damunt del nostre ordinador, desant els programes al nostre disc i utilitzant eines potents.

Per seguir el curs, només necessitareu instal·lar dues eines:

A més, també necessitareu familiaritzar-vos amb una eina que ja teniu instal·lada: el terminal de comandes.

Intèrpret de Python

Per executar els vostres programes en Python necessiteu un intèrpret de Python. Hi ha diferents versions de l’intèrpret de Python, qualsevol de prou recent serà suficient pels propòsits d’aquest curs. N’hi ha prou que us assegureu d’instal·lar-ne una que sigui igual o superior a la versió 3.10.

La instal·lació de Python depèn lleugerament del vostre sistema operatiu:

Per aquest curs no us cal instal·lar Python amb altres distribucions com Anaconda o Spyder. De fet, us recomano que no ho feu.

Editors de codi

Existeixen molts editors de codi, alguns només disponibles per alguns sistemes operatius. Aquestes són algunes opcions interessants amb més capacitats:

Aquestes són unes altres opcions més senzilles:

Utilitzeu el que us sembli millor.

Si no teniu cap preferència, us recomano que useu l’editor Visual Code Studio per les raons següents:

El principal defecte de Visual Studio Code és que té massa opcions per usuaris novells.

Instal·lació de Visual Studio Code

Podeu baixar-vos i instal·lar-vos Visual Studio Code al vostre ordinador des de la seva pàgina de descàrregues. És molt fàcil. Compte: Visual Studio Code i Microsoft Visual Studio són coses diferents. Voleu Visual Studio Code.

Per treballar més còmodament amb Visual Studio Code us suggereixo aplicar-li aquests dos ajustos a la configuració:

Un cop tingueu instal·lat Visual Studio Code, el podreu invocar des de la línia de comandes amb code o code . o code programa.py. Nota: Els usuaris de macOS haureu de dur a terme un pas extra per a usar la comanda code: Obriu la Command Palette (⌘Cmd+⇧Shift+P), escriviu shell command i premeu enter.
Lliçons.jutge.org
Jordi Petit
Universitat Politècnica de Catalunya, 2023

Prohibit copiar. Tots els drets reservats.
No copy allowed. All rights reserved.