Eines de programació

Aquesta secció mostra com instal·lar les eines necessàries per poder programar al vostre ordinador i seguir els cursos d’aquesta web. Necessitareu instal·lar un editor de codi per escriure i modificar els vostres programes, un intèrpret de Python per executar programes en Python, i un compilador de C++ per traduir programes en C++ a codi màquina.

Les instruccions que es donen més avall depenen lleugerament del vostre sistema operatiu i prenen una mica de temps a portar-se a terme, però només les haureu de seguir un cop.

Editors de codi

Existeixen molts editors de codi, alguns només disponibles per alguns sistemes operatius. Aquestes són algunes opcions interessants amb més capacitats:

Aquestes són unes altres opcions més senzilles:

Utilitzeu el que us sembli millor. Si no teniu cap preferència, us recomanem que useu l’editor Visual Code Studio i que li apliqueu aquesta configuració.

VsCode

Intèrpret de Python

Necessiteu un intèrpret de Python si voleu executar els vostres programes en Python. Si teniu un sistema Linux, ja el tindreu instal·lat amb alta probabilitat. Si teniu un sistema Windows o Mac OS:

Install Python

Compiladors de C++

En referència al compilador de C++, hi ha diferents opcions segons el sistema que tingueu al vostre ordinador:


Cursos relacionats
Lliçons.jutge.org
Jordi Petit, Marc Gállego
Universitat Politècnica de Catalunya, 2023

Prohibit copiar. Tots els drets reservats.
No copy allowed. All rights reserved.